Naken i snö

Skidåkning uppifrån och ner, livet i centrum

Första skiddagen!

Kategori: Fernie

Vi lider fan imej inte av glädjebrist idag! Man har ju gått hemma och laddat sen förra säsongen och sen super taggat de sista veckorna. Jag var lite orolig att man hade för höga förväntningar men ICKE! Snön var helt underbar, lätt och flycktig precis som man hört och läst om. Det ända vi kan klaga på är oss själva, vi var så trötta sista åket att det resulterade i 2 krascher var. Basses var ganska otäcka kan jag väl tillägga. Idag var första gången vi liftade oxå! på vägen upp tog det 30 sek att få nån att stanna, samma sak på vägen hem. Kanada får därför 1 trevlighets poäng, antar att sverige får minus poäng i denna lilla jämförelse. Vi ber om ursäkt för att vi inte har bloggat på länge, sanningen är det att vi inte har gjort ett skit den senaste veckan. Till oskar: dina skidor hade varit helt jävla bäst en dag som denna så sluta tramsa :)

Sambos utan hund.

Kategori: Fernie

Nu har vi flyttat in i vårat lillahus. Vi har kommit igång helt okej fåttreda på våra saker och börjat lagamat och allt vad de innebär att bo i hus. Vi har inte direkt fått något annat uträttat hitills men hoppas på att komma igång med de ordentligt, utsikten från våran framsida är grymm hur som helst, och med tv och internet så tror jag att vi kommer att överleva de 17 dagarna som återstår tills att backen öppnar! Här kommer lite bilder på hur våra liv ser ut, eller hur tillvaron serut där våra liv utspelar sig! Adjö för nu!

Ändrade planer, med bra resultat!

Kategori: Fernie

Under ca 6 månader har vi smidit planer och gjort perfekta kalkyleringar om vart vi ska och vart vi ska bo. Om man säger som såhär så struntade vi ganska mycket i dom nu. Idag lämnade vi Calgary, uppe vid kl 5 på morgonen och ändå gick man som på moln i lycka över att få lämna staden, resan bar vidare med buss till första ändringen, vi bytte Banff mot Fernie då boende och jobb verkade vara ett stort problem i förstnämnd ort. Sagt och gjort, väl incheckade på hostelt gick vi en runda och ringde om de första huset vi skulle kolla på, de va ett perfekt inrätt hur i sanna mammorsandor. Vi tog de inte. Efter en snabbis vid datorn och ett telefonsamtal senare så är vi nu stolta hushyrare! Knappast att Batman kommer och säger "oh Fancy that" men de duger bra för oss! Imorgon flyttar vi in och kommer återkomma med bilder så fort vi kan! Nu är vi glada och kan sova skönt ett tag, bara ett pissjobb som saknas men de kommer troligvis. Adjö

Calgary - Staden som kan dra åt pipsvängen!

Kategori: Fernie

Snart har vi en villa så det fattas bara volvo och vovve nu. Basse tappade sin glaskula så hur det blir med den saken kan jag inte säga med säkerhet. Imån blir det 5 timmar buss till Fernie, det kan låta hemskt men jag tror nog att 5 timmar buss är bättre än 1 timme i calgary. ´Calgary är verkligen helvetet på jorden om man vill hitta på roliga saker eller ens gå en runda på stan. Hur fan kan en stad med 1 miljon människor vara död efter kl 8? Någonting är riktigt fel här, tycker på riktigt synd om dem som bor här.

Gårdagens dagens..

Kategori: Fernie

Dagen har bara börjat men de spelar fan ingen roll, jag vet hur de kommer att te sig ändå, jag har nämligen köpt en glaskula. Hur som helst, gårdagen innehöll skiva med alla aktiviter de förmed sig både gott och ont. några öl slank de ner, och vi lyckades hitta en ok bar, ladysnight och allt så vi va peppade, ladysnight va en lögn de va de testoseron laddade muskelkillar med tribalstatueringarnas night. De sa att vi inte skulle prata med deras fruar, som antagligen inte va deras fruar, men vi kände att de inte va läget att ifrågasätta så vi gick hem. Abrupt slut på en annars trevlig kväll. Så vad säger glaskulan? Inte ett skit, och jag är övertygad om att den har rätt. Adjö

Kanada Check

Kategori: Fernie

Flygresa, Check.. Kom fram, Check.. Hittade hostel. Check. Trevliga rumskompisar, Check.. 9/11 Flygresan på 13 timmare gick m ycket över förväntan, två små missöden som man kan leva med inträffade. Först va flyget lite föresenat pga på dåligtväder, missöde 2, två dryga frannsoser som satt bakom oss 10 timmar och skrattade hödljudt till alla filmer men också sparkade i stolarna dom va medelålders, skönt att få de bekräftat återigen att alla som pratar franska som modersmål är idioter franska eller Kanadensare.. En insident som vi inte klagar lika högt över är att vi fick åka samma flygplan med en av våra idoler, killen som vann X-games i skidor satt jämte oss ett tag, vi blev så tagna av stundesallvar att vi inte ens vågade titta på han, bara när han hade ryggen mot, tråkigt såhär i efterhand. Väl framma i Calgary så gick allt perfekt, vi hade redan bokat hostel så de gick bara bra, den lille Indiske mannen som förde oss i taxi till stället va mycket trevlig och visade bilder på både hans son och skjutna elk sen att han lurade oss på 10dollar fick vi helt enkelt leva med. 10/11: Dagen har bara bestått av shoping, Gabbe har köpt pjäxor och byxor, Basse köpte hamburgare och eneri dryck men fick inte vara ensam om de, gabbe köpte de också.. En sak som också hände idag va att vi blev i princip idiotförklarade när vi sa vart vi skulle åka, han sa att allt va skit där, vi måste nu överväga att lyssna på hans ord, och eventuellt åka någonannanstans, han verkade tämligen rutinerad.. Slut för nu, Adjö Och såhär ser staden ut..

Sjudagar kvar!

Kategori: Fernie

En död blogg på väg mot återuppståndelse! Exakt nu om sju dagar kommer vi sitta i ett flygplan svettas lite extra med tanke på att livet står på spel om en vinge lossnar tillsammans med andra tänkbara missöden som kan inträffa, men vafan de må de vara värt. Om vi nu kommer fram så väntas det bli den "riktiga" starten på denna resa, då även bloggens riktiga anvädningsområde kommer att framhävas, inget tjat om framtida planer, då lever vi planen istället, vilket känns bra. Adjö!