Naken i snö

Skidåkning uppifrån och ner, livet i centrum

Träkepsen är på.

Kategori: Fernie

Jaha, Nicke har dykt upp. Blev lite "välkommen hit" skiva igår, inte så lite förresten. Faktiskt ganska sjuk fest om man tänker efter. Lyckligtvis vågade sig inte ångesten fram idag, vi skötte oss tämligen utmärkt igår. Det kändes lite som om dumheterna hade konsentrerats på några andra stackare. Vi växlade några ord med en liten gubbe utanför baren, coolaste mustachen ever, han lovade snö inom 2 veckor. Tydligen så kommer himmlen att öppna sig och kräkas på oss. Klart att man vill det men man har lite svårt att lita på någon som är full och avslutar varje mening med "man","I promise you man" "It's gonna dump like you never seen before MAN" En annan teori jag har: Fernie får aldrig snö. Alla locals har gått ihop och lovar snö bara för att vi ska stanna och spendera alla våra pengar i deras stad. Jag kan tycka att det låter rimligt men sen blir man ganska knäpp efter 7 veckor utan riktigt puder. Anledningen till att vi bloggar lite extra nu är Nicke, han verkar ju tro att det här är en tävling, så självklart svarar vi snabbt, hårt och skoningslöst. Kan hända att vi glömmer bort bloggen igen, men nu kör vi på!

Rapport från 40 Mt Klaur

Kategori: Fernie

Vi har idag pantat lite ölburkar, i runda slängar 576 st. Pengarna skänkte vi så klart till rädda barnen, ne skämt och sido så köpte vi några nya öl inför kvällens hockey matcher. Fernie-OS avgjordes för några dagar sedan, Team Sweden KROSSADE Team Australia totalt sett. Vi avslutade galenskaperna med en brakfest hemma hos oss. Detta resulterade i 1 st trasig takfläkt och 2 miljoner röda godisbitar slängda över hela våningen(huset har inte riktigt hämtat sig ännu). Inom en snar framtid anländer Oskar, förhoppningsvis tar han med sig ett par ordentliga snömoln. Det ska i vilket fall bli galet kul att träffa Oskar igen, kanske är det dags att fundera ut vilket backe man ska knuffa ner om först. Det gäller ju att ge honom ett bra första intryck av berget. Vi har en förhållandevis stor samling av bilder nu, tyvärr börjar det bli så många att man inte orkar leta upp de bästa. Ska dock lägga upp några smakprov. Jo justde, vi har börjat haika endel nu (i brist på snön). Haikade Mammoth Head igår, en march på ungefär 350 höjdmeter, och fick ett sjukt härligt åk. Just nu står det 3-7 mellan ryssland och kanada, vad gör vi åt det? Man kan inte göra mer än att skrika kraftutryck. Helvete..

Lögnare!

Kategori: Fernie

Vi har i tre veckors tid ljugit om att våran fina bil faktist inte startade pga dåligt batteri, den slutade genast att fungera igen efter att förra inlägg va klart.. Istället för våra egna efterforskingar lämnade vi in bil jävlen på verkstad och fick reda på att de va generatorn som skulle bytas, dryga 3500 extra kronor på skit. Funkar hur som helst som en gud efter de, alla är glada. Tyvärr är verkligen inte snögudarna på våran sida, kan inte förstå vad vi möjligtvis kunnat gjort för att dom ska vara så djuriskt sura. Vi håller tummarna på att de kommer, då de fortfarande nästan är 5 meter kvar till de genomsnittliga sönfallet per år. Även om de jävlas lite med oss snö och bilmässigt håller vi god min, närmar oss 40 skiddagar vilket är ett hejdundrandes rekord för oss alla per säsong. Haiking, tänk om Ohlsson hade fått vara med på våra haikingar, snirklar oss upp på bergen till orörd snö susar fram på våra skidor i princip odödliga i våra nyinförskaffade lavinsändare, spadar och långa stickor (som kan ha ett namn om man vet vad de är) skoj är de iallfall och vi älskar livet i Fernie. 20 dagar sen kommer vårat förlorade barn, Oskar Karlsson kommer och hälsar på i en månad, de ser vi alla framemot och har förberätt en underbar soffplats till killen. Då så, där va de mesta som hänt den senastetiden.. Hoppas ni mår bra där hemma och vi saknar er! Puss