Naken i snö

Skidåkning uppifrån och ner, livet i centrum

Väntan är över!!!!

Kategori: ST.Anton

Ena dagen håller berget lägsta möjliga nivå och förvandlas över natten till ett puderparadis. Snörapporten lovade 10 cm pow. Resultatet blev 30 cm och efter det har det kommit mer som inte varit förutspått. Jag vet i skrivande stund inte vilka ord jag ska använda. Det har helt enkelt varit fantastiskt.
Trotts att sikten har varit dålig så har vi åkt 6 timmar om dagen och bara åkt hem för att kroppen inte orkar mer. Det är FÖR kul att åka skidor nu. Idag var det utan att överdriva 50 cm på sina ställen, det beror en hel del på att det blåser. Lite mindre på andra ställen men fortfarande helt galet.

När man kollat på lite för mycket på skidfilm så är det lätt hänt att man testar nya saker. I det här fallet var det att åka på/över lavinstaketen (vad kallar man dem?). Det var bland det roligaste jag gjort. Enkelt. Ta sig upp på kanten, hoppa ner på andra sidan och åka 10 m ner till nästa staket och göra om det tills man får slut på dem. Har man tur så är skägget fullt med snö och man är den gladaste människan på jorden.

När man kommer innanför dörren vid 16-snåret är man dock inte den gladaste människan längre. 17 timmar tills man får åka igen. Det är svårt att slå ihjäl tid på 28kvm. laga mat, valla och marinera sig med iprengel är det enda vi gör.
Solen ska tydligen komma på besök en sväng imån, den sista pusselbiten faller i sådana fall på plats och "bästa-skiddagen-i-livet" kan komma att bytas ut.
/Gabbe

Allt och ingenting.

Kategori: ST.Anton

I väntan på snö har vi gjort lite allt möjligt i backen. En solig dag förra veckan byggde vi ett BC-hopp. Ett väldigt trevligt sådant ska tilläggas. Sen har man ju landat fler försök i sitt liv (Gabbe). Här är i vilket fall en bild på Basse som går in för landning på en lång och långsam backflip.


Vi åkte dit dagen efter och försökte att bygga ett hopp vid en klippa. Tyvärr så funkade det inte alls som vi tänkt oss så lagom besvikna beslutade vi oss för att åka hem och dricka öl istället. Så det blev utgång och stök inne i St. Anton.
Nu har vi träffat på våra lokala terrorister/vänner också, det visade sig vara 4 kvinnotyg i 20 årsåldern. Så i Onsdags träffade vi dem i i St. Anton och röjde igenom de flesta barerna. Lite skoj att veta att det faktiskt bor folk under 73 i den här byn.
Vi har till och med åkt pist i 2 dagar, upptäckte att det kan vara lite skoj. Hade varit ännu bättre om skidskolegrupperna kunde haft ett eget berg dock. De liknar 50 meter långa oförutsägbara ormar, med dödligt gift.

Nu har det, efter veckor med stenhårt underlag, äntligen börjat snöa och kanske kan vi avvara lite tid i backen till att ta några puderbilder. Men det är lite för roligt att åka så vi får se hur det blir med det.
/Gabbe

All snö är bra snö

Kategori: ST.Anton

Det är i alla fall vad vi intalar oss. Förhållandena har varit minst sagt varierande. Skare, is, vindpackat, slask och puder. Allt under ett och samma åk.
Eftersom det är som det är kör vi på helspänn hela tiden och det är minst sagt tröttsamt, men vansinnigt roligt.
De senaste dagarna har vi utforskat grannorten Stuben. Terrängen där är galet bra, buskar, knölar och dropp. Överallt. Jag tror det kommer bli vårt nya häng.
Vad befarar oss så mår vi bra, Adam har dragit på sig lite hosta. Han tänker dock bota den imån, med ett par nya skidor. Basses blåa stortånaglar har kommit tillbaka in i matchen så vi trösta honom varje gång han tar på sig pjäxorna.
Medans Adam shoppar nya lagg imån så blir det parkhäng, mestadels för att kunna åka skidor och vila benen samtidigt. Förhoppningsvis kan man lägga till ett par trick till listan också, Kanada bjöd inte upp till speciellt mycket hopp så på en dag i riktig park kan det hända mycket.
/Gabbe

Team St Anton fulltaligt!

Kategori: ST.Anton

Rubriken talar sitt tydliga språk! Efter att ha lämnat de stackars kusinerna i händerna på varandra vart de slutligen tur för mig att anlända (läs Sebastian)! Grabbarna har gjort ett klart godkänt jobb i estate branshen, då lägenheten som tidigare sagt är i topptrim, inte stor men nog. Första dagen på berget va top, inte mycket snö att tala om.. Men de kommer mer välförtjänta lägen att klaga än de dagar med strålande sol som ingår i de snölösa alperna. Dag två blev inte en lika lycklig tillställning, de fick till och med ställas in, pga blåa tånaglar, nya pjäxor kan bokstavligt talat dra åt helvete, ursäkta språket! Hur som återkommer när de finns mer nyheter att tala om, nu ska jag och Gabbe fortsätta kika på hur Adam hanterar matlagningen, för att senare se vad St Anton har att erbjuda detta danssugna gäng. Ska bli skoj att träffa A&G flickvänner också, dom verkar trevliga! /En lycklig Sebastian med semifamilj!