Naken i snö

Skidåkning uppifrån och ner, livet i centrum

Läget

Kategori: Whistler

Då var den igång, säsong nummer fyra. Man spenderar mer tid till att kolla snörapporten än något annat. Hittills har flingorna varit en ständig följeslagare i den kalla bergsluften. Träden i byn är snöbeklädda precis som de bör vara så här i juletider. Dem lägger föresten ner otroliga resurser på att klä dem i julbelysning, dem har kämpat tappert i två månader med att sätta upp tusentals ljusslingor i alla julens färger.

Att några grader Celsius kan vara skillnaden mellan ett helvetesregn och ett tyst mjukt snöfall är fantastiskt. Ett vitt täcke som, beroende på bergets lutning, gör att man får känslan av man har tagit kontroll över gravitationen. Man känner sig som en mästare utav en av universums fyra krafter. Man faller med stil precis som Buzz Lightyear i Toy Story. Underbart.

Vårt lilla kollektiv här på St. Andrews Way är fullsatt för säsongen och en närmast familjär stämning råder. Julgranen är på plats och det lilla julpynt vi hittat är strategiskt utplacerat. Vi har olika bakgrunder men samma äventyrslust och kärlek till skidåkning. Någon har hittat sin plats i livet, andra är här på obestämd tid och en annan vill se sig om i världen innan det är dags att bli den de förväntas bli. Själv vet jag ingenting alls och det känns okej.

Kroppen börjar så sakteliga vakna till liv och träningsvärkens inverkningar bli mindre för var dag. "- Nu måste jag snart börja försäsongsträna", samma tanke har rullat runt i huvudet de senaste somrarna men icke. Det får man sota för nu. Man blir lite trött på sin taskiga karaktär men eftersom det är försent så är det inte mycket att bry sig om. Orken är åtminstone bättre nu än för några veckor sedan och åkningen går åt rätt håll, alltså uppåt och inte neråt även om det kan verka motsägelsefullt.

 

God jul

/Gabbe

Kommentarer

  • Faster Maggan säger:

    Låter härligt! God Jul o Gott Nytt År Gabbe!

    2012-12-21 | 22:29:45
  • Jarlakösken säger:

    http://open.spotify.com/track/2VY6Ugb5GUgWfUTpEEx85J

    2013-01-19 | 01:39:44

Kommentera inlägget här: